Mia Lois logo

Opdrachtgever: Mia Lois
Categorie: Product design & Branding
Jaar: 2020
Services:
 

 

 

Een revolutionaire, high-end oplossing voor alle vrouwen die hun kostbare handtas niet op de grond willen zetten. Ontworpen en gemaakt met de precisie van een horloge en de allure van een sieraad. Ontstaan vanuit de eigen behoefte van de opdrachtgevers om hun eigen collectie handtassen niet meer aan goedkope tassenhangers te hangen, maar een product te creëren dat past bij de kwaliteit van de tassen die er aan hangen.

De inspiratie voor de Mia Lois-handtashanger kwam van zakhorloges die eind 19e, begin 20e eeuw. Vanuit deze kenmerkende vorm ontwikkelende Studio Hans-Erik een medaillon dat via een revolutionair opvouwmechanisme uit kan klappen tot een hanger die een middelzware handtas kan dragen. Alle hoeken en scharnierpunten moesten exact worden bepaald om te garanderen dat de handtassenhanger niet kantelt, noch wegglijdt. Na diverse 3D-geprintte samples en gegoten prototypen, is een product ontstaan dat optimaal functioneert en tevens elegant is. 

Door het laatste twee segmenten de mogelijkheid te geven om beiden kanten op te kantelen, kan de hanger vrijwel in elke situatie gebruikt worden: Gebruik de optie naar binnen uitgeklapt om je handtas onder de tafel te hangen als het tafelblad minder dan 6 cm dik is. Gebruik de optie naar buiten uitgeklapt voor tafelbladen dikker dan 6 cm of verticale oppervlakten. 

 

Mia Lois - 1.jpg
Mia Lois - 2.jpg
Mia Lois - 3.jpg
Mia Lois - 4.jpg
Mia Lois - 4.jpg
Mia Lois - 5.jpg
Mia Lois - 6.jpg
Mia Lois - 7.jpg
Mia Lois - 8.jpg
previous arrow
next arrow
Mia Lois - 1.jpg
Mia Lois - 2.jpg
Mia Lois - 3.jpg
Mia Lois - 4.jpg
Mia Lois - 4.jpg
Mia Lois - 5.jpg
Mia Lois - 6.jpg
Mia Lois - 7.jpg
Mia Lois - 8.jpg
previous arrow
next arrow
 

 Fotografie & copyright: Mia Lois

 

De handtashanger wordt volledig met de hand gemaakt in Nederland door de beste ambachtslieden. Het kost ongeveer 24 uur om één hanger te produceren. De hanger weegt slechts 100 gram en 10 vergulden magneetjes zorgen ervoor dat het medaillon opgeklapt zeer compact is met een diameter van 4,3 cm. Uitgeklapt houdt de hanger gemakkelijk handtassen met een gewicht tot 2,5 kg vast.

 

Studio Hans-Erik is tevens verantwoordelijk voor het logo design. Het logo bestaat uit een ML-Monogram om de klassieke inspiratie te benadrukken, gecombineerd met een slank, strak lettertype om het een moderne uitstraling te geven.