Portablend logoProject: Portablend
Categorie: Industrial & Branding
Jaar: 2013 - heden
Services:

 

Studio Hans-Erik werd in 2013 benaderd door Jeroen Sluiter van The Superfood Company (TSC). Vanuit het ongemak dat hij persoonlijk ervoer bij het maken van zijn dagelijkse fruit- en groente shakes, had hij het idee opgevat om een portable blender te maken. Een blender waarmee op elke plaats en elk moment een verse shake gemaakt moest kunnen worden, zonder netsnoer. Met dit uitgangspunt ging Studio Hans-Erik aan de slag.

Uit meerdere concepten werd uiteindelijk één model gekozen vanwege het moderne, unisex en herkenbare design. Dit concept werd uitgewerkt tot een gedetailleerde 3D-CAD tekening. Het ontwerp bestaat uit een oplaadstation en een blender.

Om de haalbaarheid van het concept te testen, maakte Studio Hans-Erik in een vrij vroeg stadium verschillende prototypes met behulp van 3D-printen. Samen met een elektrotechnicus werd een printplaat en elektrische schakeling gemaakt en het motortje werd afgekeken van een elektrische schroevendraaier. Na verschillende prototypes te hebben gemaakt, die van elkaar verschilden wat betreft motor, accu en inhoud, leek de juiste combinatie gevonden te zijn en kon met dat prototype smoothies worden gemaakt die aan de eisen voldeden. Studio Hans-Erik heeft toen samen met TSC een korte promotiefilm gemaakt waarin zowel de werking als de verschillende doelgroepen naar voren komen.

 

Camera & editing: Claire Oei

 

Momenteel wordt het conceptontwerp van Studio Hans-Erik uitgewerkt tot een productieontwerp door het gerenommeerde ontwerpbureau GBO en zal in 2018 gelanceerd worden.

 

Studio Hans-Erik werd tevens gevraagd om na te denken over een naam en logo voor de blender. Studio Hans-Erik had hierbij als uitgangspunt dat de naam tevens typenaam van de nieuw gecreëerde categorie zou moeten kunnen worden, zoals Luxaflex. Door 'portable' en 'blender' samen te voegen, ontstaat een pakkende, eenvoudig te onthouden en zeer duidelijke naam: PORTABLEND. In het logo komen beide aspecten van het woord naar voren.