Portablend logoProject: Portablend
Categorie: Product design & Branding
Jaar: 2013 - 2016
Services:
 

 

 

Studio Hans-Erik werd in 2013 benaderd door Jeroen Sluiter die op dat moment distributeur was van verschillende superfoods. Vanuit het ongemak dat hij persoonlijk ervoer bij het maken van zijn dagelijkse fruit- en groente shakes, had hij het idee opgevat om een portable blender te maken in combinatie met pre-mixed superfood blends. Een blender waarmee op elke plaats en elk moment een verse shake gemaakt moest kunnen worden zonder netsnoer. Met dit uitgangspunt ging Studio Hans-Erik aan de slag.

Uit de verschillende concepten werd uiteindelijk onderstaand ontwerp gekozen vanwege het elegante, unisex en herkenbare design. Het ontwerp bestaat uit een oplaadstation waar de blender onder een kleine hoek in staat. Hierdoor wordt benadrukt dat het twee losse onderdelen zijn en de wordt je uitgenodigd de blender eruit te pakken.

Om de haalbaarheid van het concept te testen, maakte Studio Hans-Erik in een vrij vroeg stadium verschillende prototypes met behulp van 3D-printen. Samen met een elektrotechnicus werd een printplaat en elektrische schakeling gemaakt en het motortje werd afgekeken van een elektrische schroevendraaier. Na verschillende prototypes te hebben gemaakt, die van elkaar verschilden wat betreft motor, accu en inhoud, leek de juiste combinatie gevonden te zijn en kon met dat prototype smoothies worden gemaakt die aan de eisen voldeden. Studio Hans-Erik heeft toen samen met Jeroen onderstaande korte promotiefilm gemaakt waarin zowel de werking als de verschillende doelgroepen naar voren komen.

 

Camera & editing: Claire Oei

 

In 2016 is het conceptontwerp van Studio Hans-Erik overgedragen aan het gerenommeerde ontwerpbureau GBO om verder uit te werken tot een produceerbaar model. Vanaf midden 2018 heeft B-Engineering hier vervolgens weer een nieuwe draai aan gegeven en het ontwerp van GBO redesigned en geoptimaliseerd. Momenteel worden er gesprekken gevoerd over financiering.

 

Studio Hans-Erik is daarnaast verantwoordelijk voor de naam en het logo. Het uitgangspunt was dat de naam tevens typenaam van deze nieuw te creëren categorie zou moeten kunnen worden, zoals Luxaflex. Door 'portable' en 'blender' samen te voegen, ontstaat een pakkende, eenvoudig te onthouden en zeer duidelijke naam: PORTABLEND. In het logo komen beide aspecten van het woord naar voren.